Title Image

Fast Food King

O nama

Our Story

Restaurant & Fast Food

Sve je počelo 2014. godine sa našom prvom poslovnicom, skromnom kiosku u zeničkoj ulici Travnička cesta. Naš, tada mali fast food sa vrijednim timom od samo 2 uposlenika, postao je vrlo brzo prepoznatljiv u cijelom gradu, naročito po omjeru cijene i kvaliteta naših proizvoda.

Za samo godinu dana postali smo jedan od zeničkih lidera u dostavi hrane. Naš popularnost je rasla do to mjere da se naše ime i brend počeo zloupotrebljavati od strane konkurenata, što je bio motiv da registrujemo i zaštitimo naš brend (logo, naziv, slogan) kod zavoda za intelektualno vlasništvo BiH.

Tri godine kasnije (2017), otvaramo i drugu poslovnicu u samom centru grada, na zeničkom bulevaru u blizini stare pijace. Pored već dobro poznatih specijaliteta sa roštilja, od uglavnom goveđeg mesa, u drugu poslovnicu uvodimo novitete i to preko 15 specijaliteta od isključivo pilećeg mesa.

Budući da smo uvijek bili fokusirani na domaće meso i na vlastitu proizvodnju, 2019. godine investiramo blizu 500.000,00 KM u naše mesno prerađivačke pogone. Kupujemo i prerađujemo meso isključivo domaćeg porijekla, od naših domaćih proizvođača i uzgojivača. Pored korištenja za vlastite potrebe, distribuiramo sirovo meso i prerađevine u cijeloj BiH, a naši kupci su i neki od vrlo poznatih trgovačkih lanaca. Naši proizvodi takođe su česta 'vikend opcija' i neizostavan dio porodičnih roštilja u prirodi, proslava i slično.

Kraj 2020. i početak 2021. godine predstavlja prekretnicu u našem poslovanju. U decembru otvaramo našu prvu mesnicu u kojoj nudimo svježe i isključivo domaće meso i mesne prerađevine koji zadovoljavaju najviše tehnološke i higijenske standarde.
U januaru 2021. otvaramo naš prvi moderni restoran urbanog tipa. Uvodimo mnoštvo novih jela, aktiviramo koncept call centra za što bolju komunikaciju sa kupcima po pitanju dostave hrane i danas naš tim broji preko 40 redovno zaposlenih.

Sredinom 2021. godine otvaramo našu prvu franšizu koju smo locirali u Sarajevu, naselje Čengić Vila gdje postajemo za veoma kratak period prepoznatljivi. Za samo malo vremena smo napravili i u ovome gradu ogromne uspjehe.

Krajem 5. mjeseca 2022. godine otvaramo našu drugu franšizu, ovaj put u Tuzli u Tržnom Centru Sjenjak gdje nas domaći kupcu čekaju otvorenih ruku i sa zadovoljstvom jer Tuzla zna prepoznati kvalitet.